Organik Madde | 20 |
---|---|
TOPLAM AZOT | 8 |
AMONYUM AZOTU | 8 |
P2O5 | 20 |
Suda Çözünür Fosfor Penta Oksit (P2O5) | 9 |
Toplam (Hümik+Fülvik) Asit | 10 |
Toplam Kükürt Trioksit (SO3) | 10 |
Suda Çözünür Kükürt Trioksit (SO3) | 10 |
Maksimum Klor | 0 |
Max. Nem | 20 |
pH | 6-8 |
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) | 25-50 kg/da | Erken ilkbahar döneminde toprağın dikime hazırlık kültivasyon işlemleri aşamasında belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir. |
---|---|---|
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) | 25-50 kg/da | Erken ilkbahar döneminde toprağın dikime hazırlık kültivasyon işlemleri aşamasında belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir. |
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) | 25-50 kg/da | Ekim esnasında mibzerle uygulanır. Ayrıca güz döneminde de uygulama yapılması toprağın yapı ve organik maddesini iyileştirerek verim artışı sağlar. |
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) | 25-50 kg/da | Ekim esnasında mibzerle uygulanır. Ayrıca güz döneminde de uygulama yapılması toprağın yapı ve organik maddesini iyileştirerek verim artışı sağlar. |
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) | 25 - 50 kg/da Ağaç başı 0.5 - 1 kg | Erken ilkbahar döneminde belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir. |
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) | 25 - 50 kg/da Ağaç başı 0.5 - 1 kg | Erken ilkbahar döneminde belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir. |
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) | 25 - 50 kg/da Ağaç başı 0.5 - 1 kg | Erken ilkbahar döneminde belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir. |
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) | 15 -25 kg/da | Ekim yapılmadan hemen önce toprak hazırlık aşamasında uygulanır. |